МЕРЕ ПРЕВЕНЦИЈЕ ШИРЕЊА ВИРУСА COVID -19

Опширније...

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ У РЕЦИТОВАЊУ

У петак, 13. марта, у свечаној сали ОШ "Душан Јерковић" одржана је општинска смотра рецитатора. На окружно такмичење, које ће се одржати у Сремској Митровици, пласирале су се четири ученице наше школе:

-Ања Тубић (1. разред) - рецитовала је песму "Тама коју волим", Биљане Станојевић

-Исидора Ловчанин (2. разред) - рецитовала је песму "Хипотеза",  Саре Радојковић

-Милица Поповић (2. разреда) - рецитовала је песму "Опомена", Десанке Максимовић

-Теодора Станојчић (4. разред) - рецитовала је песму "Плач матере човекове", Душана Васиљева

Ученице су припремале професорке српског језика и књижевности Тина Карановић и Надица Покрајац.

Честитамо!

 

ПРОМОЦИЈА ШКОЛЕ

У понедељак, 9. марта 2020. године, у свечаној сали ОШ "Душан Јерковић" у Руми, одржан је заједнички родитељски састанак, родитеља осмака. Бројним родитељима обратили су се стручни сарадници и наставници те школе, као и представници све четири средње школе  Општине Рума, који су информисали родитеље о смеровима и програму рада школе. Нашу школу представљале су директорка Софија Благојевић, психолог Мина Опачић, професорка српског језика и књижевности Надица Покрајац и професорка физике Љиљана Пантелић.

Опширније...

 

ПЛАСМАН НА ДРЖАВНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ЛАТИНСКОГ ЈЕЗИКА

На основу резултата школског такмичења у знању латинског језика, на државно такмичење, које ће се одржати у Београду, пласирала се ученица Рима Шихади из одељења 1д2.

 

ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ У РУКОМЕТУ

У среду, 11. марта, одржано је окружно такмичење у рукомету за девојке. Ученице наше школе су освојиле 3. место. Екипу су чиниле: Јелена Вукмирић, Драгана Грујичић, Дејана Лакетић, Ања Маричић, Александра Рудеж, Данијела Сибинчић и Бојана Ћулибрк. Дан касније одржано је окружно такмичење за ученике. И они су освијили 3. место. Екипу су чинили: Андреј Беић, Дејан Вуковић, Срђан Еркић, Никола Јаснић, Немања Калајџић, Огњен Кесер, Никола Саграџија, Огњен Столић и Милош Шимулија.

Обе екипе је водила професорка физичког васпитања Вера Милованчевић.

Честитамо!


 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у суботу  7. марта у ССШ "Бранко Радичевић" у Руми. Учествовало је 9 ученика наше школе. На Окружно такмичење пласирало се 7 ученика, и то су из првог разреда: Николина Честић, Игор Јањуш  и Стефан Тркуља, а из трећег разреда: Теодора Лончар , Нађа Ловрић, Александар Тркуља и Небојша Аћимовић.

Ученике су припремале професорке српског језика и књижевности: Драгана Рунтић и Надица Покрајац.


 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер