април 2021

Month

Акција "Заврни рукаве" је организована у недељу, 25. априла на 52. локације у Србији, а једна од њих је била и Рума. Идеја је била да се заједничким снагама очисти и улепша излетиште Борковац. Наши ученици су се придружили акцији и показали да су свесни колико је битно да чувамо природу и не загађујемо је.
Прочитај више
Светски дан књиге се у свету, као и код нас, обележава 23. априла, на дан смрти два велика европска писца – Мигела де Сервантеса (датум по грегоријанском календару) и Виљема Шекспира (по јулијанском календару). Овим поводом, нашу школу је посетио директор Градске библиотеке "Атанасије Стојковић" у Руми, Дамир Васиљевић Тошкић, и поклонио нам књиге.
Прочитај више
У петак, 23. априла, у Крагујевцу је одржано Државно такмичење из физике. Ученик наше школе, Александар Тодоровић (102) освојио је 2. награду. Ученика је припремала професорка физике Љиљана Пантелић. Честитамо!
Прочитај више
Зонска смотра рецитатора одржана је у онлајн формату, у четвртак, 15. априла 2021. године. Наше ученице Исидора Ловчанин (3д1) и Милица Поповић (3д2) пласирале су се на Покрајинску смотру рецитатора.
Прочитај више
У први разред Гимназије школске 2021/2022. год. планирано је да се упишу ученици у 4 одељења (120 ученика), и то у два одељења општег смера (60 ученика) и два одељења друштвено-језичког смера (60 ученика).
Прочитај више