ПРЕЛАЗАК НА ОНЛАЈН НАСТАВУ У ПЕРИОДУ ОД 8. ДО 12. МАРТА

У складу са препорукама Кризног штаба са седнице одржане 5. марта 2021. године, донета је одлука да све средње школе у Републици Србији, у седмици од 8. до 12. марта 2021. године пређу на онлајн наставу. У континуитету ће се пратити епидемиолошка ситуација, на основу чега ће бити донета одлука на организацији рада школа у наредном периоду.

 

ПОКЛОН ГРАДСКЕ БИБЛИОТЕКЕ

Градска библиотека "Атанасије Стојковић" поклонила је нашој школској библиотеци 50 књига, како школских лектира, тако и белетристике.

Захваљујемо се на овом гесту.


 

ПРВО МЕСТО НА ОКРУЖНОМ ТАКМИЧЕЊУ ИЗ ФИЗИКЕ И МАТЕМАТИКЕ

У суботу, 20. фебруара, одржано је окружно такмичење из физике у Новом Саду. Ученик Александар Тодоровић (1о2) освојио је прво место у својој категорији и пласирао се на републичко такмичење. Ученика је припремала професорка Љиљана Пантелић.

Окружно такмичење из математике је одржано 27. фебруара у Сремској Митровици. Наши ученици Александар Тодоровић (1о2) и Александар Тркуља (4о2), освојили су 1. место и пласирали се на републичко такмичење. Ученике је припремала професорка Зорица Милутиновић.

Честитамо!

 

МЕЂУНАРОДНИ ДАН БОРБЕ ПРОТИВ ВРШЊАЧКОГ НАСИЉА

Међународни дан борбе против вршњачког насиља се обележава сваке године, последње среде у фебруару, под називом „Дан розих мајица“. Име је добио по иницијативи коју је 2007. покренула група активиста у Канади, након што је један ученик злостављан од својих вршњака, јер је дошао обучен у ружичасту мајицу. Поводом овог дана реализована је радионица у нашој школи, где су учешће нашли сви ученици. На паноу постављеном у холу школе остављали су поруке којима су указали на значај борбе против сваке врсте насиља, као и о значају пријатељства и толеранције.

Опширније...

 

ДАН ДРЖАВНОСТИ-ДРЖАВНИ ПРАЗНИК

Обавештавамо ученике и запослене у нашој школи да су 15. и 16. фебруар нерадни дани, којима се обележава Дан државности. Први радни и наставни дан је среда, 17. фебруар, када наставу у школи похађају ученици прве групе, у преподневној смени.

Дан државности Србије је државни празник Србије, установљен у спомен на дан када је на збору у Орашцу, 1804. године, подигнут Први српски устанак, предвођен Карађорђем. Исто тако, 15. фебруар се прославља као Дан уставности Србије, у спомен на дан када је у Крагујевцу 1835. године издат и заклетвом потврђен први Устав Књажевства Србије- Сретењски устав. Овај датум је најбитнији у политичком, културном и историјском календару Србије.

Опширније...

 

ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

У суботу, 6. фебруара, у нашој школи, одржано је општинско такмичење из математике. Пласман на окружно такмичење постигли су:

Александар Тодоровић, одељење 102

Стефан Тркуља, одељење 201

Александар Тркуља, одељење 4О2

Честитамо!

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер