Гледамо...

Руски филмови...

NOSTALGHIA

Филм Андреја Тарковског из 1983. Главну улогу тумачи Олег Јанковски. Радња је смештена у Италију, где професор истражује живот једног руског композитора. Међутим даљина од домовине, и познанство са једним човеком мењају његова схватања. Назив филма је Nostalghia, при чему треба имати у виду разлику од италијанске речи Nostalgia са меким ђ.

 

Из интервјуа датом у Кану, 1983.

-Носталгија за чим, господине Тарковски?

Наша 'nostalghia' није ваша 'nostalgia'. То није осећање типично за поједница већ нешто много сложеније и дубље, што Руси осете када су далеко. То је зараза, то је болест која суши снагу душе, способност за рад, уживање у уживоту. Анализирам носталгију суочавајући је са конкретном причом о совјетском интелектуалцу који долази у Италију.

-Која је била ваша намера?

.

Опширније...

 

Москва слезам не верит

''Москва сузама не верује'' - али граби Оскара

 

Легендарни филм Москва сузама не верује снимљен је као осмомартовски поклон свим женама Совјета. А  томе да је филм приказан на додели Оскара и да је добио награду за најбољи страни филм режисер је сазнао 1. априла и није могао да верује...Ова мелодрама дошла је на екране крајем седамдесетих година пролог века и прве недеље приказавања зарадила је 50 милиона рубаља, односно, 100 пута више него што је потрошено за снимање филма. Али, о свему томе писаћемо од почетка.

''Нећу да снимим тај глупи филм!'', рекао је млади режисер Владимир Мењшов након што је прочитао сценарио. Учинио му се као сентиманталан и провинцијски. Касније је у неким улогама препознао своју супругу и себе. Допао му се и тренутак у филму када главна глумица Каћа навија будилник а ујутру се буди 25 година старија.

 

.

Опширније...

 

Ирония судбы

Иронија судбине

Шта се дешава када на новогодишње вече примите у кућу потпуног странца који је дошао на праву адресу али у погрешном граду?

А) помогнете му да пронађе превозно средство до његовог дома

Б) зовете полицију јер је немогуће разговарати са том особом пошто је у алкохолисаном стању

В) у њему пронађете љубав свог живота, након што схватите да у животу вашег вереника нема места ни за кога другог осим за посао

.

Опширније...

 

Питер fm

Питер fm

Ово је весела љубавна прича о двоје младих људи који су на прекретницама својих живота. Маша је DJ на популарном радију, а Максим је архитекта. Она је пред удајом, а он треба да отпутује у Немачку као победник међународног конкурса из области архитектуре. Али, ни Маша ни Максим нису у потпуности убеђени у да ли је оно што чине исправно, јер Максима за Петроград веже љубав према в која га је оставила, а Маша предосећа да њен вереник Костја није права особа за њу.

.

Опширније...

 

Прогулка

Шетња

...''Извините, могу ли да се упознам са вама?''

 

 

Снимљена на улицама Петербурга, ова деведесетоминутна мелодрама нам приказује Венецију севера у светлу у каквом је  до сада нисмо видели. Младић сусреће девојку на улици, и жели да се упозна са њом. Тада почиње њихова прича. Они се смеју, плачу, и проводе дан лутајући улицама тог тајанственог града. Али не могу се изгубити јер су млади, жељни живота, и цео свет припада њима. Могу се само разочарати када открију да није све тако савршено складно и спокојно као што су то обале Неве, њени небројени мостови и уличице.

.

Опширније...

 

Русалка

 

 

Русалка

Редитељ: Анна Меликян

Улоге: Мария Шалаева, Евгений Цыганов

 

 

 

  ®     На обали мора живела је чудна девојчица Алиса. Она није причала са људима, није их волела, али је умела да разговара са морем. Једном приликом се показало да Алиса поседује јединствени таленат. Свака жеља коју она замисли одмах се испуни. Одрастајући Алиса машта да своју срећу пронађе у Москви. Судбина је спаја са привлачним, самоувереним младићем Сашом, остављајући Алису без даха. Може ли она добити његову љубав? Јер не остварује се свака жеља онако како ми то желимо...

.

Опширније...

 
Ulti Clocks content
Питамо вас...
Хуху!!!??? Шта желите да видите/ прочитате на сајту?
 
Банер